Λευτέριανη

Κάθε συζήτηση για την ιστορία, τις παραδόσεις και τις αναμνήσεις μας από το χωριό κλείνει με την επιθυμία να μη σβήσουν ποτέ όλα αυτά.

Η αγάπη μας για την Λευτέριανη, μας οδήγησε στην απόφαση της δημιουργίας ενός χώρου στο internet. Μιας σύγχρονης κιβωτού, που θα φυλάμε και θα παρουσιάζουμε όλα εκείνα που σημάδεψαν και σημαδεύουν το χωριό μας. Παραμύθια, ανέκδοτα, εμπειρίες, γιορτές, τραγούδια, ιστορίες, ξόρκια, συνταγές, φωτογραφίες... Όλα τα σημαντικά και ασήμαντα που ανασύρονται από τα περασμένα, έχουν θέση στο χώρο μας.

Δεν σκοπεύουμε όμως να μείνουμε σε αυτά. Η σημερινή κατάσταση του χωριού, των συλλόγων και των ανθρώπων είναι εξίσου σημαντικά για μας. Άλλωστε τελικός μας στόχος είναι να γεφυρώσουμε τις αποστάσεις που μας έχουν φέρει οι προσωπικές διαδρομές του καθενός. Να σμιλέψουμε με τη μαγεία των αναμνήσεων και τη δύναμη των γεγονότων με νέα κοινοτική συνείδηση. Σε αυτή την προσπάθεια, είναι αναγκαία η συμβολή κάθε Λευτεριάνου.

Όσοι θέλετε να διατηρήσουμε την παράδοση, να παρουσιάσουμε το χωριό μας και να έχουμε ιστορίες να διηγούμαστε στα παιδιά μας, θα θέλαμε να μας βοηθήσετε δίνοντάς μας στοιχεία ώστε να εκπληρώσουμε την επιθυμία μας να μείνουν για πάντα ζωντανές οι μνήμες, η ίδια η ζωή.